Blog

Nieuwe versie WordPress 4.5 “Coleman”, sinds 12 april is de nieuwe versie van WordPress beschikbaar: versie 4.5, codename Coleman. Deze versie werd genoemd naar de jazz saxofonist Coleman Hawkins en is beschikbaar om te downloaden of uw bestaande configuratie te updaten in het WordPress Dashboard. Er zijn heel wat vernieuwingen in deze release die ervoor zorgen dat het beheer van uw website nog vlotter kan verlopen.

Sneller opmaken

Inline linking

Opdat u meer focus zou kunnen houden op uw werk voorzagen de ontwikkelaars in een inline linking tool die toelaat om meteen in de tekst links toe te voegen. Dankzij deze interface kan u veel sneller links toevoegen aan je content.

Live Responsive Previews

We hebben al meermaals het belang van een responsive website onder de loep genomen. Vanaf WordPress 4.5 kan u direct in de customizer previews zien voor smartphones, tablets en desktops.

Aangepaste logo’s

Thema’s zijn vanaf nu geschikt voor logo’s van uw bedrijf of merk. Meer hierover later.

Opmaak sneltoetsen

Een horizontale lijn invoegen? Slechts drie streepjes moet u hiervoor typen ‘—‘. Deze en andere opmaak snelkoppelingen zorg voor een vlottere opmaak van uw content.

Meer kracht

Slimmer afbeeldingen resizen

De aangemaakte afbeeldingen laden nu volgens de ontwikkelaars 50% sneller zonder merkbaar kwaliteitsverlies.

Selectieve refresh

De customizer ondersteunt nu een framework om delen van de preview te renderen zonder de PHP code te herschrijven in JavaScript.

Verbeterde scripts lader

Er is een verbeterde ondersteuning voorzien voor script header/footer afhankelijkheden. Het nieuwe wp_add_inline_script() maakt het mogelijk om extra code toe te voegen aan geregistreerde scripts.

Daarnaast voorzagen de ontwikkelaars ook nog in het beter inwerken van templates en werd de JavaScript Library geüpdatet. Deze release werd uitgebracht door 298 deelnemers onder leiding van Mike Schroder en Adam Silverstein. WordPress 4.5 is beschikbaar in 44 talen en de release video werd uitgebracht in 32 talen. Het team werkt momenteel aan versie 4.6.

Wij als Total Media Concepts geloven 100 % in de toekomst van WordPress en kijken uit naar alle mooie, handige en leuke features die zullen volgen in de toekomst.

Pin It on Pinterest

Share This