Blog

Nieuwe versie WordPress 4.6 online: Pepper

Het bekende Content Management Systeem WordPress is sinds gisteren toe aan versie 4.6. Volgens de ontwikkelaars hebben de belangrijkste wijzigingen vooral plaatsgevonden onder de motorkap, maar toch zijn er ook enkele belangrijke, zichtbare wijzigingen.

Sneller werken

Gestroomlijnde updates

Vanaf nu kan je plugins en thema’s installeren, bijwerken en verwijderen vanaf dezelfde pagina. Je moet dus niet langer verschillende pagina’s doorworstelen om een aanpassing te doen. Deze manier van werken is niet alleen een stuk sneller, maar ook veel gebruiksvriendelijker.

Standaard lettertypen

Het dashboard van WordPress gebruikt sinds versie 4.6 de lettertypen die op je apparaat geïnstalleerd zijn. Hierdoor krijg je een meer uniforme gebruikservaring en wordt alles sneller geladen.

Beter bewerken

Inline link controle

Hoe vaak komt het wel niet voor dat je per ongeluk een typefout maakt in een hyperlink met als gevolg een gebroken link? Vanaf nu controleert WordPress of de link echt bestaat. Als dat niet het geval is, zal deze in een rode kleur oplichten. Dit is een zeer handige en nuttige feature waar menig webmaster veel plezier aan zal beleven.

Inhoud herstellen

Toegegeven, een probleem met een bekabelde internetverbinding komt in België niet zo heel vaak voor, maar soms gebeurt het toch en daar zit je dan… Midden in een bericht of nieuwe pagina valt je internetverbinding uit. Alle moeite voor niets. WordPress bewaart vanaf nu je inhoud in je browser. Zodra je terug online komt, is je inhoud in no-time bijgevoegd aan je website.

Technische ingrepen

WordPress 4.6 werkt met Resource Hints om browsers te helpen bij het kiezen welke bronnen ze moeten binnenhalen en voorbehandelen. Hierdoor wordt uw site nog sneller. Ook de standaard http ondersteuning werd aangepakt en is nu robuuster volgens de ontwikkelaars. Voorts werd de Meta Registration API uitgebreid met support voor types, beschrijvingen en REST API zichtbaarheid.

WordPress zal in de toekomst de nieuwste taalpakketen installeren voor je thema’s en plugins van zodra deze beschikbaar zijn in de WordPress community van vertalers. Ook de JavaScript bibliotheken kregen een update en er zijn ook customizer API’s voor instellingen-validatie en meldingen. Tot slot werd ook de ervaring van het netwerkbeheer voor multisites verbeterd via gecachte en uitgebreide site-queries.

Conclusie

WordPress 4.6 is weeral een grote stap voorwaarts voor ons geliefde Content Management Systeem. De toekomst ziet er goed uit voor WordPress. Samen met ons zijn veel mensen erg blij met alle inspanningen die de ontwikkelaars keer op keer leveren om het CMS nog stabieler, veiliger en gebruiksvriendelijker te maken. Daarom, bedankt aan de hele WordPress community!

Pin It on Pinterest

Share This