Het belang van onderhoud aan uw website

Webdesign nieuws
6 november 2018

Uw nieuwe website is net online en u heeft alle content netjes gepresenteerd, er staan foto’s en video’s op en u heeft uw website gepromoot op sociale media. U denkt dat u klaar bent nu? Helaas niet, een nieuwe website die net online komt vraagt opvolging en zeker ook technisch onderhoud. Waarom opvolging en onderhoud zo belangrijk is, leest u in dit artikel.

Opvolging & bijsturing

Een website online plaatsen om er vervolgens niet of nauwelijks naar om te kijken, heeft helaas geen enkele zin. Ga dan liever met uw partner lekker eten in een sterrenrestaurant, u zal er wellicht meer deugd van hebben. Een website is een tool, een hulpbron om uw zakelijke doelstellingen te bereiken. Het is dus belangrijk om op te volgen wat er op de website al dan niet gebeurt.

Het is belangrijk om tijdig bij te sturen wanneer uw website niet de beoogde doelstellingen bereikt. Er kunnen dan (betalende) ingrepen noodzakelijk zijn afhankelijk van uw onderhoudscontract. Weet echter dat de verhouding tussen onsite en offsite ingrepen meestal een verdeling kennen rond 50/50 of 60/40. Bijvoorbeeld: u krijgt weinig bezoekers op uw website en maakt geen gebruik van sociale media. Op dat moment kan het advies zijn dat u meer moet inzetten op specifieke sociale media, afhankelijk van uw doelgroep. Toch kan ook dan een kleinere ingreep noodzakelijk zijn op uw eigen website.

Wanneer u vaak pagina’s of producten in een webshop verwijdert, kunnen 404-fouten optreden. Het is dan van zeer groot belang voor uw bezoekers en Google dat hiervoor redirects worden aangemaakt die de weg wijzen. Dit is een belangrijke ingreep die we op uw website uitvoeren. Zo zijn er elke maand verschillende ingrepen noodzakelijk om uw website stabiel te houden.

Technische updates

Een moderne website beschikt over een content management systeem, kortweg CMS. Het is erg belangrijk dat uw website technische updates krijgt en dit op zeer regelmatige basis. Bij voorkeur elke maand. Het maakt daarbij niet uit of u “een uitgebreide website” heeft of een “zeer simpele” website. Voor hackers is dat immers onbelangrijk. Al zal men eerder simpel uitziende websites proberen te compromitteren dan complexe websites die bijna dagelijks onderhoud ondergaan.

We horen vaak “waarom zou men onze website hacken, die heeft toch geen waarde”. Helaas is dat niet zo, elke website heeft voor hackers een hoge waarde. Niet alleen kunnen ze de webruimte misbruiken om namaakproducten te plaatsen, vaak zelfs onzichtbaar, maar kan de server ook misbruikt worden om spam mails te sturen en andere malafide zaken. Bovendien zal een hacker ook steeds trachten om gegevens te stelen die men vervolgens kan doorverkopen voor hoge bedragen.

Daarom updaten wij bij voorkeur elke maand uw website. Hierbij installeren we updates voor het cms, plug-ins en thema’s. Dit nalaten zet meteen de poort voor hackers open, want de gekende veiligheidslekken zijn publiek raadpleegbaar. Het is dus zeker ook hier beter “voorkomen dan genezen”.

Onderhoudscontract

Het belang van een onderhoudscontract voor websites is niet te onderschatten. Belangrijk is wel dat u zich niet laat vangen aan contracten van lange duur en tegen veel te hoge prijzen. Wij gebruiken een onderhoudscontract voor websites niet om u te binden als klant, maar wel als richtlijn en kader waarbinnen de afspraken worden uitgevoerd.

U bent als klant zeker van een goede werking van uw website en hoeft zich geen zorgen te maken. De kans op een gehackte website is aanzienlijk kleiner, maar hacking valt helaas nooit uit te sluiten. Alles kan gehackt worden, zelfs de duurste websites en platformen. Prijs heeft er -behoudens extreme gevallen- weinig mee te maken. Goede afspraken en een degelijk onderhoud echter wel.

Wat levert uw website op?

De meeste mensen die bij ons klant worden, geven aan vooraf nooit geweten te hebben wat hun website nu precies aan bezoekers trekt, vanwaar die komen, hoeveel procent ervan meteen weer vertrekt en welke kanalen de bezoekers aanleveren. Toch zijn dit en diverse andere factoren van groot belang binnen uw online marketingplan. Know your numbers!

Daarom maken wij elke maand een uitgebreid of zeer uitgebreid rapport, afhankelijk van de door u gekozen formule. Mensen die elke maand de tijd nemen om dit door te nemen én iets met de feedback doen, kunnen hun bedrijf sterk online doen groeien. Bepaalde acties zoals kleine aanpassingen in de technische SEO zijn uiteraard inbegrepen, maar het kan ook zijn dat grotere ingrepen noodzakelijk zijn. Op dat moment doen we u een concreet voorstel, zowel praktisch als wat het kostenplaatje zal zijn.

Gemoedsrust

Het belangrijkste is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over uw website en dat u een hulplijn heeft, want uiteraard kan u zelf uw website aanpassen en krijgt u van ons een handleiding op maat, maar voor sommige, meer technische ingrepen, moet u toch beroep doen op onze diensten. Het is een veilig gevoel dat u zich hierover geen zorgen hoeft te maken. Het belang van onderhoud aan uw website is niet te onderschatten.

Ieder zijn specialiteit, voor ons is dat online marketing in vele facetten en u bent ongetwijfeld de beste in uw vak! Laten we dat zo houden, focus op uw doel!

Vragen? Contacteer ons via onze website, via info@total-media-concepts.be. We helpen u graag verder!

Interesse in een gesprek?

Nuttige links

Mogelijk ook interessant…

10 Conversiekillers voor webshops en hoe ze te overwinnen

10 Conversiekillers voor webshops en hoe ze te overwinnen

Het succes van een webshop wordt vaak gemeten aan de hand van de conversieratio - het percentage bezoekers dat daadwerkelijk overgaat tot aankoop. Maar soms kunnen zelfs de kleinste obstakels grote gevolgen hebben voor dit cruciale getal. Hier zijn 10 veelvoorkomende...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This