Webshop laten maken

Met WooCommerce kan iedereen snel, eenvoudig en betaalbaar aan de slag met e-commerce en een eigen webshop opstarten.

WooCommerce is een open-source e-commerceplatform dat is ontworpen als een plugin voor het populaire contentmanagementsysteem WordPress. Met WooCommerce kan je WordPress-website eenvoudig worden omgezet in een volledig functionerende online winkel.

Met WooCommerce kan je eenvoudig producten toevoegen, prijzen instellen, verzendopties beheren en betalingsgateways integreren om betalingen van klanten te ontvangen. Het biedt ook een breed scala aan functies en extensies om de functionaliteit van de winkel verder uit te breiden, zoals het toevoegen van productbeoordelingen, kortingscodes, upselling en cross-selling opties.

Dankzij de populariteit van WordPress en de uitgebreide ondersteuning door ontwikkelaars, is WooCommerce een van de meest gebruikte e-commerceplatforms ter wereld geworden. Het is zeer aanpasbaar en biedt talloze opties om de online verkoop van zowel fysieke als digitale producten te beheren en te optimaliseren.

WooCommerce biedt vele voordelen!

Maatwerk webshop

WooCommerce kan gebruikt worden met een standaard thema en zo jouw producten weergeven of je kiest voor een ontwerp op maat ontwikkeld door Total Media Concepts.

Extensies

Standaard beschikt WooCommerce over een vrij complete functionaliteit voor het beheer van producten en bestellingen. Toch kan je via gratis en betalende extensies nog veel meer.

Gebruiksvriendelijk

Zelf bestellingen en producten opvolgen en beheren is geen probleem dankzij WooCommerce. Het systeem is veelzijdig en snel aan te leren. Geen steile leercurve, maar snel online verkopen!

Betaalbaar

Een op maat geschreven webshop is erg duur en blijft dat ook wanneer nieuwe functies nodig zijn. WooCommerce is snel klaar voor gebruik en kan aangepast worden waar nodig.

Welke factoren hebben invloed op de prijs van een webshop met WooCommerce?

De kosten voor het bouwen en beheren van een webshop op basis van WooCommerce kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn enkele belangrijke kostenposten om in gedachten te houden:

  1. Webhosting: Om een website op te zetten, heeft u webhosting nodig. De kosten van webhosting variëren afhankelijk van het hostingplan dat u kiest, de grootte van uw website en de verkeersbelasting die uw website zal hebben.
  2. Domeinnaam: U moet ook een domeinnaam registreren voor uw webshop. De kosten voor het registreren van een domeinnaam variëren afhankelijk van de extensie die u kiest (bijvoorbeeld .nl, .com, .eu, etc.).
  3. Thema: WooCommerce maakt gebruik van een thema voor de presentatie van de producten. Afhankelijk van de gewenste lay-out kan dit snel oplopen qua kosten. Hoe meer aanpassingen op maat, hoe meer het ontwerp zal kosten.
  4. Extensies: WooCommerce biedt veel gratis en betaalde extensies om uit te kiezen om de functionaliteit van uw webshop uit te breiden. De kosten van betaalde extensies variëren afhankelijk van de functionaliteit en de leverancier.
  5. Ontwikkeling en onderhoud: De kosten voor het ontwikkelen van een webshop op basis van WooCommerce kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de webshop. Het onderhoud van een webshop is ook een doorlopende kostenpost die u in gedachten moet houden.

Kortom, de totale kosten voor het bouwen en beheren van een webshop op basis van WooCommerce kunnen variëren afhankelijk van jouw wensen en vereisten. De denken graag met je mee en zijn benieuwd naar jouw project! Maak vrijblijvend een afspraak!

Wat is steeds inbegrepen?

N

Webshop op maat gepersonaliseerd

N

Advies payment provider

N

Ondersteuning na oplevering

N

Ervaring en expertise in e-commerce

N

Basis handleiding werking

FAQ

Veelgestelde vragen over webshops

We beantwoorden hier enkele veelgestelde vragen over het laten bouwen van webshops.

Waarom gebruiken wij WooCommerce als webshopsysteem?

Om te beginnen is WooCommerce een open-source systeem met een grote community. Dat wil zeggen dat er niet alleen heel veel aanpassingsmogelijkheden zijn, maar ook goede ondersteuning vanuit de community. Voor de software zelf betaal je dan ook geen licentiekosten of dergelijke. Mogelijk zijn betalende plugins nodig, maar dat is steeds in overleg. Buiten de kost van het ontwerp en inbouwen van de functionaliteit, kost WooCommerce helemaal niets.

Hoe lang duurt het om een webshop te bouwen?

Een complexere webshop met maatwerk, integraties en unieke designs kan 2 tot 6 maanden in beslag nemen. De doorlooptijd is ook sterk afhankelijk van hoe snel je de benodigde informatie (zoals productinformatie, afbeeldingen, teksten) kunt aanleveren. We bespreken dit bij aanvang en volgen dit uiteraard van heel nabij op.

Wat zijn de kosten voor het bouwen van een webshop?

De kosten hiervoor lopen sterk uiteen, net als bij het bouwen van een fysieke winkel. Er moeten beslissingen worden genomen in de gewenste functionaliteit, specifieke aanpassingen en technologieën. Voor een op maat gebouwde webshop start het bij 5000 euro (excl. BTW). Hiervoor ontvang je een professionele webshop op maat. Natuurlijk brengen specifieke wensen hogere kosten met zich mee, maar eenmaal jouw perfecte webshop is gemaakt door onze mensen, kan jij zelf je producten en bestellingen beheren. Jij hebt de volledige controle over jouw webshop en wij kunnen ons ontfermen over zaken zoals onderhoud en dergelijke.

Kan ik mijn webshop koppelen met Sendcloud?

Jazeker, Woocommerce kan gekoppeld worden met Sendcloud. Hierdoor komen jouw verzendlabels met enkele klikken uit jouw printer. Dit maakt het manueel invoeren van de verzendgegevens overbodig. Bovendien biedt Sendcloud ook nog tal van andere voordelen zoals het eenvoudig opvolgen van bestellingen en labels aanmaken bij verschillende koerierbedrijven.

Is het mogelijk om mijn klanten diverse betaalmogelijkheden te geven?

Dat is inderdaad geen probleem. Woocommerce laat zich uitstekend koppelen met jouw Mollie account. Wij koppelen jouw account aan de webshop en en zorgen ervoor dat jouw klanten op diverse manieren snel en veilig kunnen betalen.

Hoe maak ik mijn webshop juridisch in orde?

Het is belangrijk om op jouw webshop gebruik te maken van algemene voorwaarden, een privacybeleid, een retourbeleid, een cookiepolicy, duidelijke verzendtarieven en ga zo maar door. Om dit proces te stroomlijnen, kunnen wij WebwinkelKeur aanbevelen. Zij controleren voor een vast bedrag per jaar of jouw shop aan de regelgeving voldoet en bieden nog tal van andere voordelen.

Is de webshop mobielvriendelijk?

Uiteraard, we beschouwen dit vandaag de dag als standaard.

Kan ik statistieken en rapportages zien van mijn webshop?

Zeker, in het dashboard zitten statistieken ingebakken en wij kunnen indien gewenst Google Analytics instellen op jouw webshop. Neem je bij ons het maandelijkse, technische onderhoud af, dan ontvang je elke maand een rapport van Google Analytics.

Hoe zorgen jullie voor een goede gebruikerservaring (UX) op de webshop?

Wij volgen de best practices bij het bouwen van jouw webshop en zorgen voor de juiste elementen op de juiste plaats. Daarbij besteden we ook aandacht aan kleuren, lettertypes etcetera. Je hebt dus na afwerking een volwaardig geoptimaliseerde webshop op maat.