Technische SEO

Technische Search Engine Optimization, kortweg SEO

Hoog scoren in zoekmachines komt niet vanzelf!

Een website bevat uiteraard nuttige content en liefst recente content die regelmatig wordt bijgewerkt. De technische SEO basis van de website moet echter ook voldoen aan de hedendaagse normen, wil je gevonden worden. Hoog scoren in zoekmachines start met een goede website, vervolgens met goede content en uiteraard aangevuld met regelmatige updates on-page en off-page.

Wat is technische SEO eigenlijk?

Technische SEO bestaat uit diverse zaken zoals een sitemap, SSL-certificaat, schema markup, headers, meta gegevens, robots-file, caching en dergelijke meer. Ook de mobielvriendelijkheid (of het gebrek daaraan) heeft een grote impact op de ranking in zoekmachines zoals Google en Bing.

Je merkt het al, een mooie website hebben, is niet voldoende. Zelf al deze technische materie onder de knie krijgen, is zeer tijdrovend en bovendien niet zo eenvoudig.

On-page optimalisatie

Bij on-page optimalisatie ga je jezelf richten op de optimalisatie van de content op de pagina. Zonder sterke content, is gevonden worden sowieso al bijna onmogelijk. Doe er dus alles aan om je bericht of pagina te optimaliseren voor een betere vindbaarheid. Content + technische SEO + on-page optimalisatie is het ideale recept voor een goede zichtbaarheid in zoekmachines zoals Google.

Naast sterke content is ook de opbouw van de url’s en de headers (H1, H2, …) van groot belang. Zit de structuur van je website niet goed en wil je deze aanpassen, ga dan zorgvuldig te werk en voorzie de nodige redirects (bijvoorbeeld een 301 redirect) om te vermijden dat de opgebouwde autoriteit verloren gaat.

Google wacht niet graag (en je bezoekers ook niet)

Een traag ladende website jaagt moderne gebruikers meteen weer weg. Alles gaat snel vandaag de dag en de aandacht van een bezoekers is snel terug verdwenen. Google weet dat als de beste en eist dus van website eigenaren dat een website snel ingeladen is bij het openen van de site. Wanneer je website te traag is, zal Google dit afstraffen met een lage(re) ranking.

Een goede website is meer dan…

een mooie lay-out

een pagina op het web

een kost voor je bedrijf

een statisch geheel

Pin It on Pinterest