WordPress onderhoud

WordPress is het populairste Content Management Systeem (CMS) ter wereld en dat heeft zo zijn redenen. Hierdoor is het systeem natuurlijk ook een potentiëel doelwit van hackers, maar met een degelijk onderhoud ben je een stuk veiliger.

Wanneer je auto geen onderhoud krijgt, sta je wellicht na een tijdje in panne of zal je wagen op de keuring afgekeurd worden. Onderhoud en nazicht is dan ook geen luxe, maar een must! Voor een website is dat net zo. Dankzij een  maandelijks onderhoud kan je al heel wat problemen voorkomen.

Waarom is onderhoud aan een website zo belangrijk?

Onderhoud aan een WordPress-website is om verschillende redenen belangrijk. Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom onderhoud essentieel is:

Beveiliging: WordPress is een populair platform en kan daarom een doelwit zijn voor kwaadwillende hackers. Regelmatig onderhoud helpt bij het bijwerken van de WordPress-kern, thema’s en plug-ins naar de nieuwste versies. Deze updates bevatten vaak bugfixes en patches voor beveiligingslekken, waardoor je website beter beschermd is tegen potentiële aanvallen.

Prestaties: Het onderhouden van je website helpt bij het optimaliseren van de prestaties. Regelmatige updates en het opruimen van onnodige bestanden en gegevens helpen de laadtijden te verbeteren. Snellere laadtijden zijn belangrijk voor een goede gebruikerservaring en kunnen ook helpen bij het verbeteren van de ranking in zoekmachines.

Compatibiliteit: WordPress heeft regelmatig updates om gelijke tred te houden met nieuwe webtechnologieën en standaarden. Het niet bijwerken van je website kan leiden tot compatibiliteitsproblemen met nieuwe browserversies, mobiele apparaten of andere software. Door je WordPress-site up-to-date te houden, zorg je ervoor dat deze goed functioneert op verschillende platforms en apparaten.

Functionaliteit: Thema’s en plug-ins die je op je WordPress-website gebruikt, worden vaak bijgewerkt door hun ontwikkelaars om nieuwe functies toe te voegen of problemen op te lossen. Door je website regelmatig te onderhouden, kun je profiteren van deze updates en nieuwe functies implementeren om de functionaliteit van je website te verbeteren.

Back-ups en herstel: Regelmatig onderhoud omvat ook het maken van back-ups van je website en database. Back-ups zijn van cruciaal belang voor het geval er iets misgaat, zoals een hackaanval, een technische storing of per ongeluk gegevensverlies. Met regelmatige back-ups kun je je website relatief snel herstellen naar een vorige staat als dat nodig is.

Kortom, onderhoud aan een WordPress-website is belangrijk om de beveiliging, prestaties, compatibiliteit, functionaliteit en betrouwbaarheid te waarborgen. Het helpt om potentiële problemen te voorkomen en zorgt ervoor dat je website soepel blijft functioneren voor jou en je bezoekers.

Onderhoud heeft dus vele voordelen

Veiligheid

Dagelijks krijgt elke website tal van bezoekers en meestal zijn dat niet alleen legitieme bezoekers, maar ook ongewenste bots en hackers met minder nobele bedoelingen. Bescherm jezelf hiertegen!

Up-to-date

Dankij updates worden niet alleen nieuwe beveiligingsmaatregelen toegepast, maar krijgen het CMS, thema en plugins vaak ook nieuwe functies die je kan inzetten om je website nog beter te maken.

Performantie

Een website moet snel inladen voor je bezoekers en dus ook om je goede positie te behouden of verkrijgen in de Google index. Ook hiervoor is regelmatig onderhoud een must. 

Compatibiliteit

WordPress is een gratis Content Management Systeem. Je moet dus geen licentie betalen voor het CMS op zich. Dankzij onderhoud blijft dit mooie systeem vlot werken.

Maandelijkse rapportage

Onze onderhoudspaketten zijn voorzien van een uitgebreide, maandelijkse rapportage. Hierdoor hou je steeds een goed overzicht over de prestaties van je website en kan je snel schakelen.

Google Search Console

We houden de Google Search Console in de gaten en lossen problemen waar nodig proactief voor je op. Hierdoor kan jij je focussen op je core business en je website in goede handen laten.

Onze eigen supportafdeling is eenvoudig bereikbaar en staat voor je klaar in geval van technische problemen of waar inhoudelijke ondersteuning gewenst is. We ontzorgen en begeleiden waar nodig in je eigen taal en binnen een redelijke termijn .

Hierdoor kan jij op je twee oren slapen!

Pin It on Pinterest