Blog

Google gebruikt binnenkort mobiele zoekindex als belangrijkste index. Dat het belangrijk is om een mobielvriendelijke website te bezitten, wist u al uit onze eerdere posts. Google gaat echter nog een stap verder nu… Wanneer een Google bot het internet doorzoekt op (nieuwe) content, stelt het mechanisme een index op. Deze index kan u vergelijken met die van een boek: het lijst op waar u bepaalde informatie kan vinden. Tot voor kort maakte Google gebruik van een desktop index waarin zowel websites voor desktop als mobiele gebruikers werden opgeslagen. Google heeft beslist dat men nu gebruik gaat maken van twee indexen: één voor desktop en één voor mobiel. Bovendien wordt de mobiele index de belangrijkste van de twee.

Wat wil dit zeggen voor u?

De mobiele index van Google wordt de meest belangrijke index en zal dus de snelst bijgewerkte index worden. In het verleden werd een website steeds bekeken op desktop niveau om deze toe te voegen aan de index. In de toekomst zal dit gebeuren aan de hand van de mobiele versie van uw website. Wanneer uw website is ontworpen vanuit het mobile first principe en dus dezelfde inhoud bevat voor alle apparaten, vormt dit geen probleem. Als u dus bij ons een website heeft aangeschaft, zit u veilig. Deze zijn immers 100% responsive en ontworpen vanuit het mobile first principe.

Werkt u nog met een oudere, niet mobielvriendelijke website? In dat geval raden we u sterk aan om te upgraden naar een 100% responsive website.

Hoe weet ik of mijn website mobielvriendelijk is?

Voer de Google testtool voor mobiel uit en bekijk onmiddellijk de resultaten.

Kan uw website verbeterd worden?

Geen probleem, contacteer ons voor een afspraak en we bekijken samen de mogelijkheden.

Pin It on Pinterest

Share This