Meer klanten dankzij Google My Business

Webdesign nieuws
20 maart 2023

Google My Business, in het Nederlands ‘Mijn Bedrijf’ is een gratis tool van de bekende zoekgigant die bedrijven de mogelijkheid biedt om hun online aanwezigheid op Google te beheren. Hiermee kunnen ze bijvoorbeeld informatie over hun bedrijf delen, zoals de locatie, openingstijden en contactgegevens. Het doel van Google Mijn Bedrijf is om bedrijven beter vindbaar te maken voor potentiële klanten die zoeken naar bedrijven in hun eigen buurt. Bedrijven kunnen ook beoordelingen ontvangen en bekijken van klanten, en foto’s en video’s uploaden die een beeld geven van het bedrijf. Al deze informatie wordt getoond in de zoekresultaten van Google, waardoor bedrijven een betere online aanwezigheid hebben en makkelijker gevonden kunnen worden door potentiële klanten.

Hulp bij een betere online zichtbaarheid

 • Bedrijfsinformatie delen: Bedrijven kunnen informatie over hun locatie, openingstijden, telefoonnummer, website en meer delen op Google, zodat deze informatie gemakkelijk toegankelijk is voor hun potentiële klanten.
 • Beoordelingen ontvangen en bekijken: Bedrijven kunnen beoordelingen van klanten ontvangen op Google en deze bekijken en beheren. Dit kan helpen om de reputatie van het bedrijf te verbeteren en de online zichtbaarheid te verhogen.
 • Foto’s en video’s uploaden: Bedrijven kunnen foto’s en video’s uploaden die een beeld geven van het bedrijf en producten of diensten die zij aanbieden. Zo kom je dichterbij jouw mogelijke potentiële klanten.
 • Insights en statistieken: Met Google Mijn Bedrijf kunnen bedrijven inzicht krijgen in hoe klanten hen vinden en hoe ze zoeken naar producten of diensten. Deze informatie kan helpen bij het verbeteren van de online aanwezigheid van jouw bedrijf.
 • Gratis posts / updates: Bedrijven kunnen gratis posts maken en delen op Google, zodat ze nog beter vindbaar zijn voor potentiële klanten.

Met Google Mijn Bedrijf krijgen bedrijven dus een centrale plek om hun online aanwezigheid op Google te beheren en te verbeteren, waardoor ze makkelijker vindbaar zijn voor potentiële klanten.

Is Google My Business / Mijn Bedrijf zo belangrijk voor mijn zichtbaarheid?

Ja, Google Mijn Bedrijf kan zeker helpen om de ranking van je website te verbeteren. Het verrijken van je online aanwezigheid op Google door middel van Google Mijn Bedrijf kan de zichtbaarheid en vindbaarheid van je bedrijf verhogen. Hierdoor kunnen potentiële klanten je bedrijf sneller en gemakkelijker vinden wanneer ze zoeken naar producten of diensten die je aanbiedt.

Houd er wel rekening mee dat Google Mijn Bedrijf slechts één onderdeel is van een groter geheel en dat er veel andere factoren zijn die de ranking van je website beïnvloeden. Zoekmachineoptimalisatie (SEO) en kwalitatieve inhoud op je website zijn bijvoorbeeld ook belangrijk voor een hogere ranking. Maar in combinatie met andere elementen kan Google Mijn Bedrijf een positieve bijdrage leveren aan de online vindbaarheid en reputatie van je bedrijf.

Hoe start ik met Google My Business / Mijn Bedrijf?

Om te starten met Google Mijn Bedrijf, kun je de volgende stappen volgen:

 1. Maak een Google-account aan: Als je nog geen Google-account hebt, kun je deze eenvoudig aanmaken op de Google-website.
 2. Ga naar de Google Mijn Bedrijf-pagina: Ga naar de Google Mijn Bedrijf-pagina en log in met je Google-account.
 3. Voer je bedrijfsinformatie in: Voer informatie in over je bedrijf, zoals de locatie, contactgegevens, openingstijden, website en meer.
 4. Verifieer je bedrijfslocatie: Google vraagt om je bedrijfslocatie te verifiëren, zodat het zeker weet dat je echt eigenaar bent van het bedrijf. Dit kan door middel van een verificatiecode die naar je bedrijfsadres wordt verstuurd.
 5. Voeg foto’s en video’s toe: Voeg foto’s en video’s toe die een beeld geven van je bedrijf, producten of diensten.
 6. Publiceer je bedrijfsprofiel: Nadat je alle informatie hebt ingevoerd, kun je je bedrijfsprofiel publiceren, zodat het zichtbaar wordt op Google.

Met deze stappen kan je eenvoudig starten met Google Mijn Bedrijf en je online aanwezigheid op Google verbeteren. Hierdoor vergroot je je online zichtbaarheid en zal jouw ‘online’ reputatie verbeteren.

Conclusie; meer klanten dankzij Google Mijn Bedrijf!

Google Mijn Bedrijf is essentieel voor kleine bedrijven, omdat het helpt om een sterke online aanwezigheid op Google op te bouwen. Hierdoor kunnen ze makkelijker gevonden worden door potentiële klanten en de zichtbaarheid en reputatie van hun bedrijf verbeteren.

Met Google Mijn Bedrijf kan je informatie over je bedrijf delen, zoals locatie, openingstijden, contactgegevens en foto’s, waardoor je een rijker en interessantere online aanwezigheid hebt. Hierdoor zal je je bedrijf beter onderscheiden en aantrekkelijker maken voor zoekers.

Bovendien kan Google Mijn Bedrijf helpen om de ranking van je website te verbeteren, waardoor je makkelijker vindbaar bent in zoekresultaten. Dit is voor kleine bedrijven van groot belang, aangezien ze vaak beperkte middelen hebben om zichtbaarheid te creëren. Om deze redenen is Google Mijn Bedrijf een waardevol hulpmiddel voor kleine bedrijven die willen groeien en hun online aanwezigheid willen versterken. Het is eenvoudig te gebruiken en kan een groot verschil maken voor de zichtbaarheid en reputatie van je bedrijf.

Interesse in een gesprek?

Nuttige links

Mogelijk ook interessant…

10 Conversiekillers voor webshops en hoe ze te overwinnen

10 Conversiekillers voor webshops en hoe ze te overwinnen

Het succes van een webshop wordt vaak gemeten aan de hand van de conversieratio - het percentage bezoekers dat daadwerkelijk overgaat tot aankoop. Maar soms kunnen zelfs de kleinste obstakels grote gevolgen hebben voor dit cruciale getal. Hier zijn 10 veelvoorkomende...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This