SEO essentials voor bouwbedrijven: van keywords tot backlinks

Strategie
22 november 2023

In de wereld van online marketing is het optimaliseren van jouw website voor zoekmachines van cruciaal belang, en dit geldt ook zeker voor bouwbedrijven. Total Media Concepts begrijpt dat de bouwsector een unieke set uitdagingen heeft als het gaat om online zichtbaarheid, en daarom is het essentieel om een doordachte SEO-strategie te implementeren. In dit artikel gaan we dieper in op de SEO essentials die specifiek relevant zijn voor bouwbedrijven, van het kiezen van de juiste keywords tot het opbouwen van waardevolle backlinks.

 1. Zorgvuldig onderzoek naar keywords

Het begint allemaal met de juiste keywords. Dit haalden we eerder reeds aan, maar voor de volledigheid van dit blogartikel, mag het onderwerp niet ontbreken! Total Media Concepts adviseert bouwbedrijven om een grondig onderzoek te doen naar welke zoekwoorden hun doelgroep gebruikt bij het zoeken naar bouwgerelateerde diensten. Hierbij is het belangrijk om te denken aan specifieke termen die potentiële klanten zouden kunnen gebruiken, zoals “bouwbedrijf [locatie]” of “renovatie specialisten”.

Het gebruik van tools zoals de Google Keyword Planner kan helpen bij het identificeren van relevante zoekwoorden. Daarnaast is het raadzaam om long-tail keywords te overwegen, die specifieker zijn en vaak leiden tot betere conversies.

 1. bouwbedrijf duurzame woningbouw
 2. renovatie specialisten keuken en badkamer
 3. aannemer voor zolderverbouwing kosten
 4. beste bouwmaterialen voor energiezuinige woningen
 5. ervaren tegelzetter voor terras betegelen
 6. prijsindicatie voor funderingsherstel oude woning
 7. moderne architectuur voor nieuwbouw villa’s
 8. hoe een bouwvergunning aanvragen voor uitbouw
 9. betaalbare prefab woningen prijzen vergelijken
 10. specialist in restauratie historische panden

Deze long-tail zoekwoorden zijn specifieker en richten zich op verschillende aspecten van de bouwsector, waardoor ze meer gericht zijn op potentiële klanten met specifieke behoeften en intenties. Het gebruik van dergelijke zoekwoorden in de SEO-strategie kan helpen om de juiste doelgroep aan te trekken en de kans op conversies te vergroten.

 1. Optimaliseer pagina’s voor lokale SEO

Bouwbedrijven werken vaak op lokale schaal. Total Media Concepts raadt aan om specifieke pagina’s te optimaliseren voor lokale zoekopdrachten. Dit omvat het vermelden van de exacte locatie op de website, het gebruik van lokale keywords en het claimen van een Google Mijn Bedrijf-pagina en die ook goed onderhouden met “updates”.

Het optimaliseren van de Google Mijn Bedrijf-pagina omvat het toevoegen van accurate contactinformatie, openingstijden en foto’s van voltooide projecten. Daarnaast is het belangrijk om lokale directories en review sites bij te houden. Let wel op dat je betrouwbare directories gebruikt en geen schimmige sites.

 1. Contentmarketing voor de bouwsector

Content is koning, ook in de bouwsector. Total Media Concepts adviseert bouwbedrijven om relevante en waardevolle content te creëren, zoals blogposts over recent voltooide projecten, tips voor renovaties, en informatie over de nieuwste bouwtechnologieën. Deze content helpt niet alleen bij het aantrekken van bezoekers, maar ook bij het opbouwen van autoriteit in de branche.

Het delen van casestudy’s, het geven van inzicht in de bouwprocessen, en het bieden van bruikbare tips kunnen de betrokkenheid vergroten. Daarnaast kan het gebruik van visuele content zoals foto’s en video’s de aantrekkingskracht vergroten.

 1. Technische SEO-optimalisaties

Een goed presterende website is essentieel voor SEO-succes. Total Media Concepts benadrukt het belang van technische SEO-optimalisaties, waaronder snelle laadtijden, een mobielvriendelijk ontwerp en een duidelijke website-architectuur. Het comprimeren van afbeeldingen, het minimaliseren van HTTP-verzoeken en het gebruik van schone URL-structuren zijn enkele technische optimalisaties die de algehele prestaties van de website kunnen verbeteren.

 1. Linkbuilding strategieën

Backlinks blijven een belangrijke factor in de SEO-wereld. Total Media Concepts adviseert bouwbedrijven om een doordachte linkbuildingstrategie te implementeren. Dit kan onder meer het delen van projecten op sociale media, samenwerkingen met lokale bedrijven en het verkrijgen van vermeldingen in relevante online bouw magazines omvatten.

Actieve deelname aan lokale evenementen, het verkrijgen van vermeldingen in lokale nieuwsartikelen en het opbouwen van relaties met andere bedrijven in de bouwsector kunnen eveneens waardevolle backlinks opleveren.

Conclusie

Voor bouwbedrijven is het implementeren van een doordachte SEO-strategie een investering in online succes. SEO is niet iets wat onmiddellijk werkt, maar iets wat moet groeien. Total Media Concepts staat klaar om bouwbedrijven te begeleiden bij het optimaliseren van hun online aanwezigheid, van het kiezen van de juiste keywords tot het opbouwen van waardevolle backlinks. Met een sterke SEO-fundament legt een bouwbedrijf de basis voor duurzaam online succes.

Interesse in een gesprek?

Nuttige links

Mogelijk ook interessant…

Pin It on Pinterest

Share This