Blog

Video verhoogt ranking in Google. Sinds de overname van YouTube door Google in  2006 denken we niet alleen multimediaal, we handelen ook zo. Waar we vroeger dingen moesten lezen, kunnen we nu video als alternatief gebruiken en dat doen we maar al te graag! Toch staan we onvoldoende stil bij het belang van bewegende beelden voor onze eigen website. Google is verzot op filmpjes en zet er dan ook vol op in. Kwalitatieve video’s zullen bijdragen aan een hogere ranking in Google, maar hoe begint u daar nu eigenlijk aan?

Enkele tips:

  • Zorg voor originele en kwalitatieve content
    • Video’s  zijn aantrekkelijker om een boodschap over te brengen en 1 beeld zegt meer dan 1000 woorden…
  • Het medium is ideaal om uw bedrijf, product of dienst voor te stellen
    • Mensen zullen sneller geneigd zijn om tot actie over te gaan
  • Plaats filmpjes op een bekende video website zoals Google’s YouTube, …
  • Omschrijf duidelijk waar de video om gaat en gebruik de juiste zoekwoorden
  • Deel je video op sociale media!

Bewegende beelden zijn dus de toekomst, maar gebruik het medium verstandig en zorg voor kwalitatieve opnames die echt iets toevoegen aan datgene wat u wil vertellen. Slechte content en dus ook slechte filmpjes zullen een averechts resultaat uitlokken en dus uw ranking in Google verlagen in plaats van verhogen. Denk dus goed na over het gebruik van het nieuwe medium en werk een duidelijke strategie uit voordat u aan de slag gaat.

Overweeg ook vooraf of u de video’s zelf gaat opnemen of hiervoor een professioneel bedrijf onder de arm zal nemen. Vooral het monteren van de video’s, het kiezen van de gewenste overgangen en het toepassen van visuals is ee tijdrovend en specialistisch werk dat voor beginners in video een hele uitdaging kan zijn. U kan natuurlijk ook opteren voor een professionele bedrijfsreportage en verder uw website aanvullen met zelf ingeblikte video’s.

Pin It on Pinterest

Share This