Video verhoogt ranking in Google

Webdesign nieuws
20 maart 2016

Video verhoogt ranking in Google. Sinds de overname van YouTube door Google in  2006 denken we niet alleen multimediaal, we handelen ook zo. Waar we vroeger dingen moesten lezen, kunnen we nu video als alternatief gebruiken en dat doen we maar al te graag! Toch staan we onvoldoende stil bij het belang van bewegende beelden voor onze eigen website. Google is verzot op filmpjes en zet er dan ook vol op in. Kwalitatieve video’s zullen bijdragen aan een hogere ranking in Google, maar hoe begin je daar nu eigenlijk aan?

Hoe maak ik een video voor mijn website?

Om een video voor je website te maken, zijn er een aantal stappen die je moet volgen:

 1. Bedenk het onderwerp en het doel van de video. Wat wil je dat de video over gaat en wat wil je dat je kijkers eruit halen?
 2. Schrijf een script. Het is belangrijk om een ​​duidelijk en beknopt script te schrijven om ervoor te zorgen dat de video vlot verloopt en de boodschap duidelijk overkomt.
 3. Verzamel de benodigde apparatuur. Dit omvat een camera, microfoon, verlichting en eventueel een statief.
 4. Kies een locatie. Selecteer een locatie die past bij het onderwerp van de video en waar de opnameomstandigheden ideaal zijn.
 5. Maak de opname. Zorg ervoor dat de camera stabiel staat en de belichting goed is ingesteld. Het geluid moet ook goed zijn, dus gebruik bijvoorbeeld een externe microfoon.
 6. Bewerk de video. Gebruik videobewerking software zoals Adobe Premiere, Final Cut Pro of iMovie om de video te bewerken. Voeg muziek, ondertiteling, overgangen en andere effecten toe om de video te verbeteren.
 7. Exporteer de video in het juiste formaat. Het is belangrijk om het juiste formaat te gebruiken, zodat de video soepel op de website kan worden afgespeeld.
 8. Upload de video naar de website. Plaats de video op de juiste pagina op je website en voeg eventueel een beschrijving of call-to-action toe om bezoekers aan te moedigen de video te bekijken.

Het maken van een video kan uitdagend zijn, maar met wat oefening en de juiste apparatuur en software kun je een video maken die je trots op je website kunt plaatsen.

Kan ik met een smartphone en ringlamp al aan de slag?

Ja, met een smartphone en een ringlamp kun je zeker aan de slag om een ​​video te maken voor je website. Moderne smartphones hebben vaak goede camera’s en kunnen video’s van hoge kwaliteit maken. Een ringlamp kan zorgen voor betere verlichting en een professionelere uitstraling van de video.

Zorg ervoor dat je de smartphone in de horizontale stand houdt tijdens het opnemen, gebruik een statief om de smartphone stabiel te houden en zet de belichting en het geluid goed in voordat je begint met opnemen. Je kunt ook overwegen om een externe microfoon aan te sluiten op je smartphone om het geluid te verbeteren, vooral als je in een rumoerige omgeving opneemt. Als je de opname hebt gemaakt, kun je de video bewerken en verbeteren met behulp van verschillende gratis of betaalde videobewerkingsapps die beschikbaar zijn voor smartphones.

Kortom, het is mogelijk om met een smartphone en ringlamp een goede video te maken voor je website, zolang je zorgvuldig te werk gaat en ervoor zorgt dat de video van goede kwaliteit is.

 

Ik heb schrik om te spreken voor een camera. Hoe ga ik daarmee om?

Het is volkomen normaal om angst te hebben om voor de camera te staan en een video op te nemen, vooral als je er weinig ervaring mee hebt. Hier zijn enkele tips om je te helpen je zorgen te verminderen en meer zelfvertrouwen te krijgen bij het opnemen van een video:

 1. Bereid je voor: Schrijf een script en oefen het hardop. Hoe meer je je vertrouwd voelt met wat je gaat zeggen, hoe gemakkelijker het zal zijn om het op te nemen.
 2. Oefen voor de camera: Neem wat tijd om te oefenen met de camera en de instellingen. Hierdoor kan je wennen aan de camera en weet je wat je kan verwachten wanneer je gaat opnemen.
 3. Kies een rustige omgeving: Kies een locatie zonder veel afleiding en achtergrondgeluiden. Hierdoor kan je meer op je gemak voelen en focus hebben op het opnemen van je video.
 4. Begin klein: Begin met het opnemen van korte video’s van 30 seconden of minder. Hierdoor kan je wennen aan het opnemen van video’s en kan je geleidelijk aan meer zelfvertrouwen krijgen.
 5. Denk aan je doelgroep: Denk aan wie je video bekijkt en waarom ze het bekijken. Dit kan je helpen je zenuwen te verminderen en je te concentreren op het delen van de boodschap die je wilt overbrengen.
 6. Herinner jezelf eraan dat niemand perfect is: Onthoud dat het volkomen normaal is om fouten te maken tijdens het opnemen. Als je een fout maakt, kan je altijd opnieuw beginnen en het opnieuw proberen.

Kortom, met de juiste voorbereiding, oefening en mindset kan je jouw zenuwen overwinnen en meer zelfvertrouwen krijgen bij het opnemen van video’s. Wees geduldig en wees niet te hard voor jezelf. Met elke opname zal je beter worden en meer comfortabel zijn voor de camera.

Waarom moet ik ondertitels toevoegen aan mijn video en hoe doe ik dat?

Er zijn verschillende redenen waarom het toevoegen van ondertitels aan je video’s een goed idee is. Ten eerste maken ondertitels je video toegankelijker voor mensen die doof of slechthorend zijn, en voor mensen die de taal van je video niet spreken of begrijpen. Bovendien kunnen ondertitels helpen om de boodschap van je video duidelijker over te brengen, zelfs voor kijkers die de gesproken tekst wel kunnen horen. Ook kijken veel mensen op hun smartphone terwijl gezinsleden slapen en dan kan ondertiteling ervoor zorgen dat je video alsnog bekeken kan worden.

Het toevoegen van ondertitels aan je video’s kan gemakkelijk worden gedaan met behulp van verschillende videobewerkingssoftware en online tools. Hier zijn enkele manieren om ondertitels toe te voegen:

Gebruik videobewerkingssoftware: Veel videobewerkingsprogramma’s, zoals Adobe Premiere en Final Cut Pro, hebben functies om ondertitels toe te voegen aan je video’s. Deze programma’s bieden verschillende opties voor het aanpassen van de ondertitels, zoals de grootte, het lettertype en de kleur.

Gebruik online ondertitelingshulpmiddelen: Er zijn verschillende online hulpmiddelen beschikbaar waarmee je ondertitels aan je video’s kunt toevoegen. Deze tools zijn vaak eenvoudig te gebruiken en bieden functies zoals het uploaden van je video, het maken van ondertitels, het downloaden van het bestand met de ondertitels en het integreren van de ondertitels in je video. Voorbeelden van online ondertitelingshulpmiddelen zijn Amara en Kapwing.

Gebruik automatische ondertiteling: Sommige videobewerkingssoftware en online platforms, zoals YouTube en Facebook, bieden automatische ondertiteling. Deze functie gebruikt spraakherkenningstechnologie om de gesproken tekst in je video te detecteren en automatisch ondertitels te maken. Hoewel deze functie handig kan zijn, is de kwaliteit van de ondertiteling niet altijd perfect en moet je deze mogelijk nog steeds handmatig bewerken.

Kortom, het toevoegen van ondertitels aan je video’s is een eenvoudige en effectieve manier om je video’s toegankelijker te maken en de boodschap van je video duidelijker over te brengen. Er zijn verschillende manieren om ondertitels aan je video’s toe te voegen, van videobewerkingssoftware tot online tools.

Conclusie: video is de toekomst

Bewegende beelden zijn dus de toekomst, maar gebruik het medium verstandig en zorg voor kwalitatieve opnames die echt iets toevoegen aan datgene wat je wil vertellen. Slechte content en dus ook slechte filmpjes zullen een averechts resultaat uitlokken en dus jouw ranking in Google verlagen in plaats van verhogen. Denk dus goed na over het gebruik van het nieuwe medium en werk een duidelijke strategie uit voordat je aan de slag gaat.

Overweeg ook vooraf of je de video’s zelf gaat opnemen of hiervoor een professioneel bedrijf onder de arm zal nemen. Vooral het monteren van de video’s, het kiezen van de gewenste overgangen en het toepassen van visuals is een tijdrovend en specialistisch werk dat voor beginners in video een hele uitdaging kan zijn. Je kan natuurlijk ook opteren voor een professionele bedrijfsreportage en verder je website aanvullen met zelf ingeblikte video’s.

Interesse in een gesprek?

Nuttige links

Mogelijk ook interessant…

Pin It on Pinterest

Share This