Blog

Zoekfunctie ook op uw eigen website. Google hecht erg veel belang aan gebruiksgemak en neemt alle losstaande factoren op in haar weging. Wanneer u een erg uitgebreide website of webshop hebt, is een zoekmachine op uw eigen website een echte noodzaak. Enerzijds maakt u het bezoekers gemakkelijk om bepaalde content snel te vinden en anderzijds zullen uw bezoekers meer tijd spenderen op uw website. Er zijn verschillende plugins die u kan gebruiken om het zoeken binnen een WordPress site te optimaliseren. Sommige plugins zijn erg interactief en vullen meteen uw zoekwoord aan met mogelijke resultaten zoals de plugin Ajax Search Lite.

Een bijkomend voordeel kan u creëren door Google Analytics te implementeren. Als u Google Analytics juist configureert, kan u volgen wat mensen zoeken op uw website. Deze informatie kan u vervolgens gebruiken om uw inhoud te optimaliseren en meer af te stemmen op uw bezoekers. Niets dan voordelen dus…

Een goede zoekfunctie ziet er logischerwijs simpel uit: een duidelijk zoekveld en eventueel een zoekknop. Toch zondigen sommige website eigenaars of webbouwers hier weleens tegen. Zorg er ook voor dat het lettertype de grootte en de kleur in het zoekveld duidelijk zijn. Gebruik zeker geen speciale lettertypes. In dit geval telt “less is more” zeker. Een geavanceerde zoekfunctie is eveneens overbodig voor de meeste websites. Als u in een specifieke bracnche zit zoals de autosector dan kan een uitgebreide zoekfunctie nuttig zijn, maar meestal niet.

Dus wie zoekt die vindt of dat hopen we dan toch maar!

Pin It on Pinterest

Share This