Meer advertentieruimte in Google Ads

Webdesign nieuws
9 oktober 2016

Meer advertentieruimte

Meer advertentieruimte in Google Ads. De nieuwste generatie tekstadvertenties in Google Ads geeft meer ruimte om te adverteren. Dankzij de extra ruimte kunnen adverteerders hun boodschap langer maken en dus beter adverteren. Ook voor gebruikers van Google is het een groot voordeel omdat men nu meer informatie krijgt alvorens op de advertentie te klikken. De uitgebreide advertenties zijn zowel beschikbaar op het Zoeknetwerk van Google Als het Google Display netwerk. Uiteraard zijn ook de bekende Google Advertentie-extensies volledig compatibel met de nieuwe, uitgebreide tekstadvertenties. Meer advertentieruimte in Google Ads = meer potentiële klanten, dus interessant genoeg om dit even te bekijken.

Opbouw uitgebreide advertenties

De nieuwe uitgebreide advertenties bestaan uit volgende onderdelen:

  • Twee kopvelden (elk maximaal 30 tekens)
  • Een uitgebreid eenregelig beschrijvingsveld van maximaal 80 tekens
  • Een zichtbare URL waarvoor het domein van uw uiteindelijke URL wordt gebruikt
  • Twee optionele PAD-velden die worden gebruikt in de zichtbare URL (maximum 15 tekens)

Tot 26 oktober standaardadvertenties

Vanaf 26 oktober kunt u geen standaardadvertenties meer maken of bewerken in Google Ads. Uw bestaande standaard tekstadvertenties worden na 26 oktober nog wel gewoon weergegeven in de zoekresultaten.

Wat zijn de voordelen van uitgebreide tekstadvertenties?

Omdat er meer ruimte is, kan u uw advertentie beter doen opvallen en daardoor de zal de Click Through Rate stijgen. Een hogere CTR is een belangrijke factor om uw Ad Rank op te schroeven (de positie van uw advertentie in Ads). Daarnaast zal ook de bounce rate dalen omdat mensen beter kunnen zien wat er te verwachten valt op de website. Dankzij de uitgebreide advertenties kan u bovendien ook de advertentierelevantie doen stijgen wat ook invloed heeft op uw Ad Rank. Meer advertentieruimte in Google Ads biedt een heleboel kansen en mogelijkheden.

Profiteer van de voordelen van uitgebreide advertenties en neem vrijblijvend contact met ons op om u hierin bij te staan.

Interesse in een gesprek?

Nuttige links

Mogelijk ook interessant…

Update tarieven per 01/10/2023

Update tarieven per 01/10/2023

Ook Total Media Concepts ontkomt niet aan de alsmaar stijgende kosten. Zo stegen het afgelopen jaar ondermeer de kosten voor externe leveranciers, licenties, software, nutsvoorzieningen, technische infrastructuur en externe expertise. We hebben deze stijgende kosten...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This