Gebruik meta beschrijvingen voor hogere conversie

Webdesign nieuws
22 maart 2016

Meta description correct opstellen, onderschat het belang hiervan niet. Wanneer u op Google zoekt, verschijnen de resultaten als lijst met telkens een titel, een URL (permalink in WordPress)  en een omschrijving van de aangeboden pagina. Het geheel van deze elementen noemen we een snippet. De snippet kan u zelf beïnvloeden en dus beter doen scoren in de Google resultaten. Een meta description wordt geplaatst in de header van een webpagina en ziet er nogal cryptisch uit.

Voorbeeld Meta title & description

<title>Marketing voor zelfstandigen en KMO&#039;s &bull; Total Media Concepts</title>
<meta name=”description” content=”Eerlijk? Marketing is geen rocket science, maar vraagt wel strategisch denken en een grondige analyse vooraf.” class=”yoast-seo-meta-tag” />

Voorbeeld Snippet in Google

Voordeel goede meta description

Het belang van een meta description is vanzelfsprekend en gelinkt aan een SEO optmalisatie: mensen zien in de Google resultaten meteen waar uw pagina over gaat. Dit is meteen de belangrijkste insteek wat betreft het belang van een meta omschrijving. In de weging van Google lijkt de meta description tegenwoordig van minder belang. Ook hier geldt weer hoe aantrekkelijker u deze omschrijving opstelt hoe meer het een trigger zal zijn om uw website te bezoeken. Onrechtstreeks is het belang dus groot! Denk er dus goed over na wat u precies wil vermelden in uw meta omschrijving om beter te scoren in Google.

Waaraan moet een goede meta description voldoen?

Een goede meta description voor Google voldoet aan de volgende criteria:

  1. Lengte: De ideale lengte voor een meta description is tussen de 155 tot 160 karakters. Dit zorgt ervoor dat de beschrijving in zijn geheel wordt weergegeven in de zoekresultaten.
  2. Relevantie: De meta description moet relevant zijn voor de inhoud van de pagina. Het moet een bondige samenvatting bieden van wat de bezoeker kan verwachten op de pagina.
  3. Uniciteit: Elke pagina op de website moet een unieke meta description hebben. Dit zorgt ervoor dat de zoekmachine de pagina’s beter kan onderscheiden en de juiste resultaten kan tonen aan de gebruiker.
  4. Call-to-action: Het is nuttig om een ​​call-to-action in de meta description op te nemen om bezoekers aan te moedigen om door te klikken naar de website. Dit kan bijvoorbeeld een oproep zijn om een ​​product te kopen, een artikel te lezen, of om meer informatie te krijgen over een bepaald onderwerp.
  5. Belangrijkste zoekwoorden: Het is belangrijk om de belangrijkste zoekwoorden op te nemen in de meta description. Dit helpt de zoekmachine te begrijpen waar de pagina over gaat en de relevantie te bepalen voor bepaalde zoekopdrachten.

Door rekening te houden met deze criteria, kunt u een effectieve meta description creëren die de click-through rates naar uw website kan verbeteren en de zoekmachine optimalisatie kan versterken.

Wat als u geen meta descriptions invult?

Als een pagina geen meta description heeft, zal Google zelf een korte beschrijving van de pagina genereren op basis van de inhoud van de pagina en de zoekopdracht van de gebruiker. Deze automatisch gegenereerde beschrijving wordt ook wel een “snippet” genoemd.

Hoewel Google dus in staat is om zelf een beschrijving te genereren, is het beter om zelf een relevante en unieke meta description te schrijven voor elke pagina op uw website. Op deze manier kunt u de presentatie van uw pagina in de zoekresultaten beter beheren en de kans vergroten dat gebruikers doorklikken naar uw site. Een goede meta description helpt Google ook om de inhoud van uw pagina beter te begrijpen en te indexeren voor relevante zoekopdrachten.

Hoe kan ik meta descriptions toevoegen aan mijn WordPress website?

Er zijn verschillende manieren om meta descriptions toe te voegen aan WordPress. Hier zijn enkele van de meest populaire methoden:

  1. Gebruik van een SEO-plugin: De meeste WordPress-gebruikers kiezen ervoor om een SEO-plugin zoals Yoast SEO of All in One SEO Pack te gebruiken om meta descriptions en andere SEO-informatie aan hun website toe te voegen. Deze plugins bieden een gebruiksvriendelijke interface waarmee u de meta description kunt bewerken terwijl u de pagina of het bericht opstelt.
  2. Thema-instellingen: Sommige WordPress-thema’s bieden ingebouwde opties voor het toevoegen van meta descriptions. Ga naar “Thema-instellingen” of “SEO-opties” om de beschrijving voor uw website of individuele pagina’s en berichten in te voeren.
  3. Handmatige toevoeging: Als u de HTML-code van uw pagina’s of berichten bewerkt, kunt u handmatig meta descriptions toevoegen aan de sectie “head” van uw pagina. U kunt de volgende code gebruiken: <meta name="description" content="Uw meta-beschrijving hier">.

Ongeacht de methode die u kiest, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw meta descriptions uniek, relevant en aantrekkelijk zijn voor gebruikers en zoekmachines.

Interesse in een gesprek?

Nuttige links

Mogelijk ook interessant…

10 Conversiekillers voor webshops en hoe ze te overwinnen

10 Conversiekillers voor webshops en hoe ze te overwinnen

Het succes van een webshop wordt vaak gemeten aan de hand van de conversieratio - het percentage bezoekers dat daadwerkelijk overgaat tot aankoop. Maar soms kunnen zelfs de kleinste obstakels grote gevolgen hebben voor dit cruciale getal. Hier zijn 10 veelvoorkomende...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This